Αλέξανδρος Κτιστάκης @ ΣτΝ Club (Live Review) by Γιάννης Χ.


Ο Αλέξανδρος ήρθε, μαζί με το καλοκαίρι που κουβαλά πάντα μαζί του, για να μείνει στο αγαπημένο στέκι του Νέου Κόσμου. Την Πέμπτη 17 Οκτώβρη, ο Αλέξανδρος Κτιστάκης έκανε πρεμιέρα στο club του Σταυρού του Νότου και εμείς ήμασταν εκεί, να γιορτάσουμε μαζί του.

Με την ανάμνηση του ντεμπούτου του στη σκηνή Club του Σταυρού του Νότου την περασμένη σεζόν και των στιγμών που μας χάρισε τότε ο Αλέξανδρος, κατεβήκαμε ξανά γεμάτοι ανυπομονησία στο Νέο Κόσμο, να δούμε τι μας έχει ετοιμάσει αυτή τη φορά.

Ο Αλέξανδρος ανέβηκε στη σκηνή με τραγούδια γνωστά και αγαπημένα. Ο κόσμος, που ώρα με την ώρα γέμιζε όλο και περισσότερο τον χώρο τραγουδούσε μαζί του, θυμίζοντας του ότι θα είναι εκεί σε κάθε του βήμα.

Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι μόλις είχε ξεκινήσει και εμείς συνοδοιπόροι απλά ακούγαμε μαγευόμασταν και ταξιδεύαμε. Αυτό που ξεχώρισε εκείνη τη βραδιά και, όπως φαίνεται, θα ξεχωρίζει σε κάθε εμφάνιση του από δω και μπρος, ήταν τα νέα τραγούδια του Αλέξανδρου. Στίχοι και μουσικές του ίδιου αλλά και στίχοι του Θανάση σε μουσική του Κωσταντή Παπακωνσταντίνου αν μη τι άλλο μας συνεπήραν, θυμίζοντας σε εμάς αυτή τη φορά ότι τα σπουδαία δεν θα έρθουν αύριο, αλλά σήμερα. «Όσοι είναι μονάχοι» μας μίλησαν για «ρούχα παλιά» και μας προέτρεψαν «τα μαύρα να μη φοράμε», μα να φοράμε κάθε φορά το καλύτερο μας χαμόγελο όταν βγαίνει στη σκηνή ο Αλέξανδρος, κι αυτός θα μας ανταμείψει με καλές εμφανίσεις και όμορφα τραγούδια.

Στα απρόσμενα της βραδιάς ο Γιάγκος Χαιρέτης, ο οποίος πήρε για λίγο τη σκυτάλη από τον Αλέξανδρο και μας πήγε ως την Κρήτη με οδηγό τη φωνή και το λαούτο του.

Το live έκλεισε επίσης με αγαπημένα και γνωστά τραγούδια και ένα τεράστιο ευχαριστώ από μεριάς του Αλέξανδρου.

Αν μπορούσα να κάνω μια σούμα από όλες τις σκέψεις μου για αυτή την πρώτη εμφάνιση του Αλέξανδρου στο club του Σταυρού του Νότου, σίγουρα θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα παιδί σεμνό και ταπεινό, πράγμα όχι και τόσο εύκολο να το βρεις στο χώρο, ο οποίος εμφάνιση με την εμφάνιση γίνεται ακόμα καλύτερος, πάθος, συναίσθημα και βέβαια θετική ενέργεια και αύρα συνέθεσαν το παζλ μιας υπέροχης βραδιάς. Ήταν μια εμφάνιση γεμάτη αγαπημένα πρόσωπα, τραγούδια και χαμόγελα και ένα πρώτο σταθερό βήμα του Αλέξανδρου στις μεγάλες σκηνές, όπου ήρθε για να μείνει.

 

Για τον Octava Radio

Κείμενο: Γιαννης Χ.
Φωτογραφία: anouzi