Ανδρομέδα Σπύρος Νικολάου @ ΙΛΙΟΝ Plus (Live Review) by Βασίλης & Ρούλα


Την Κυριακή στις 12 του Μάρτη, στο Ίλιον Plus, στη φιλόξενη μουσική σκηνή της Κυψέλης, το Αγρίνιο συναντήθηκε με την Αθήνα. Ο www.octavaradio.gr  ήταν εκεί φυσικά και περάσαμε… υπέροχα!

Ο Σπύρος Νικολάου με την Ανδρομέδα του, ήρθε για να μας παρουσιάσει το καινούριο του cd “ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΕΔΩ” σε μουσική δική του κι εκτός από τρία τραγούδια του cd, “Το δίκιο” του μεγάλου Αγρινιώτη ποιητή Κώστα Χατζόπουλου, το “Φυσάει φυγή” του Λευτέρη Τηλιγάδα και του Ομάρ Καγιάμ το “Γεμίστε τα ποτήρια σας” τους υπόλοιπους στίχους υπογράφει ο ίδιος,!

Στο Ίλιον Plus, πλημμύρισαν οι μουσικές και τα λόγια του Αγρινιώτη Τραγουδοποιού!

Σεμνός, ο Σπύρος Νικολάου, με φωνή ιδιαίτερη μας παρουσίασε τα δικά του τραγούδια αλλά και άλλων, όπως του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Νικόλα Παπάζογλου σε ένα πρόγραμμα σφιχτό που κατάφερε να μας ενώσει όλους σε μια παρέα, σαν να γνωριζόμαστε χρόνια!

Με τα τραγούδια του Σπύρου, σκαρφαλώσαμε σαν αητοί στης Κλεισούρας το φαράγγι, τραγουδήσαμε του χρόνου το βλέμμα και το δίκιο που έχει χαθεί. Μεθύσαμε με όνειρα κι ελπίδες. Στους ξένους τόπους αν χαθείς κι όσο κι αν ξεστρατίσεις το δρόμο σου να ξαναβρείς και πίσω να γυρίσεις, ευχηθήκαμε σε όλους τους ξενιτεμένους και ιδιαίτερα στο Γιάννη τον Αντάρα που είναι στο Hong Kong και παρακολούθησε όλη τη συναυλία με δακρυσμένα μάτια μέσω Skype. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το τραγούδι της Ξενιτιάς έχει γραφτεί για το Γιάννη.  Τα μάτια μας καρφωμένα στο τέρμα δεν ήταν για εμάς το αυτονόητο, και φυσικά αναρωτηθήκαμε “Πως βρεθήκαμε εδώ”!

Η μπάντα του εξαιρετική, ο καθένας τους άφηνε τα καλύτερα χνάρια πίσω του!

Ο Τάκης Φωλιάς στις κιθάρες αλλά και στο τραγούδι ανέλαβε να ξεκουράσει τον Νικολάου και μας κράτησε υπέροχη παρέα. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος έκανε την κρητική λύρα του να κελαϊδάει και να ξεχωρίζει σε όλο το πρόγραμμα. Το μπουζούκι του Νιόνιου, όπως λέει ο Σπύρος, το Διονύση Ρηγάλο με δική του …προσωπικότητα! Ο Κωστής Πατσιαλός, που έχει κάνει και την ενορχήστρωση του cd ήταν στα πλήκτρα. Στο τέλος αφήσαμε το νεαρό Βασίλη Σκουμάντζο στα κρουστά, που έκανε και ιδιαίτερη εντύπωση! Ευχόμαστε να τα ξαναπούμε σύντομα γιατί η μουσική δεν έχει όρια, δεν κλείνεται σε πόλεις, θέλει να ταξιδεύει!

Για τον Octava Radio

Βασίλης Αρ. – Ρούλα Μ.

 

Φωτογραφίες  Σόφη Τσεβά