Απόστολος Ρίζος @ ΣτΝ Club (Live Review) by Χρύσα Π.


Η βδομάδα μας ξεκίνησε όμορφα καθώς μας βρήκε στο club του Σταύρου του Νότου για να δούμε ένα live με τον Απόστολο Ρίζο και την “πολυμήχανη” μπάντα του, η οποία αποτελείται από τους Θοδωρή Κουέλη στο κοντραμπάσο & bass effects και τον Νίκο Κασσαβέτη στα τύμπανα. Λίγο μετά τις 10 τα φώτα χαμήλωσαν και ο Απόστολος Ρίζος μαζί με την μπάντα του, trio band, ανέβηκαν στην σκηνή, “μία φορά και έναν καιρό…” και η βραδιά μας ξεκίνησε.
 
Άλλοτε με την κιθάρα του και άλλοτε με την φυσαρμόνικα του, μας ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια όπως το “Να μαστε μαζί”, “Δυστυχία σου Ελλάς” από την ποίηση του Γιώργου Σουρή γραμμένο σχεδόν έναν αιώνα πριν αλλά και το “Σ’αυτή τη χώρα” που έχει γράψει η Τάμμυ Τσέκου εξήσου επίκαιρα και αγαπημένα και τα δύο κομμάτια. “Ποτέ δεν είναι αργά” μας αφιερώνει ο Απόστολος και ο κόσμος παρακολουθεί καθηλωμένος. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της βραδιάς συνόδευαν την μουσική μας παράσταση έργα του βραβευμένου καλλιτέχνη και “πρεσβευτή” της θρυλικής καλλιτεχνικής κατάληψης, Kunsthaus Tacheles του Βερολίνου, Tim Roellofs.
 
Στο δεύτερο πρόγραμμα της παράστασης ακούσαμε για πρώτη φορά το νέο του κομμάτι “Πέρα από τα γνώριμα” το οποίο θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες. “Ντουρου Ντουρου” “Δικοπη ζωή”, “Νόστιμο μικρό τρελό μου”, “Θεέ μου Μεγαλοδυναμε” μας τραγουδάει ο Απόστολος με την ξεχωριστή φωνή του και την θεατρικότητα που τον διακατέχει και ο κόσμος σιγοτραγουδαει μαζί του.
 
Η βραδιά κυλάει με πολλά χαμόγελα πάνω και κάτω από την σκηνή και ήρθε η στιγμή να ακούσουμε τα αγαπημένα μας “τι να θυμηθώ” και το “ψάρι” και τα κινητά υψώνονται για να καταγραψουν την στιγμή.
 
Φτάνοντας προς το τέλος ο Απόστολος αφήνει στην άκρη την κιθάρα του, η μουσική σταματάει και κατεβαίνει από την σκηνή για να μας αποχαιρετησει με τον μοναδικό του τρόπο, περνώντας ανάμεσα μας και τραγουδώντας μας “Καληνύχτα, γεια χαρά, θα σε κρύψω σε μια στιγμούλα” στη συνέχεια επιστρέφει στην σκηνή όπου όλη η μπάντα μας αποχαιρετά με την “Φυσαλίδα”. Σας ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη βραδιά!
 
Για τον Octava Radio
Χρύσα Π.