Γεωργία Νταγάκη & Ελευθερία Πάτση @ ΣτΝ Plus (Live Review) by Νάνσυ Κ.


Σκηνικό γνώριμο… Σταυρός του Νότου Plus…

Tις δύο πρώτες Παρασκευές του Νοεμβρίου…

Και ένα εκρηκτικό γυναικείο ντουέτο, να χαρίζει στο κοινό μοναδικές στιγμές, γεμάτες συναισθήματα και μαγικές μελωδίες, στην πρώτη του κοινή μουσική εμφάνιση.

Από τη μία, η Γεωργία Νταγάκη, με βοηθούς την κρητική της λύρα και τη μεστή δωρική χροιά της- η οποία, παρά το βάθος και τη δυναμική της, δεν αγγίζει ούτε μια στιγμή τα όρια της υπερβολής- να μας παρασύρει στον ξέφρενό μουσικό «Χορό της», δίνοντας σε κάθε ερμηνεία ένα δικό της, παραδοσιακό-ροκ στίγμα.

Κι από την άλλη, η ζεστή αλλά ξεσηκωτική φωνή της Ελευθερίας Πάτση, ντυμένη γλυκά με τους ήχους της κιθάρας της και με τέτοια έκταση, που αλωνίζει όλο το πεντάγραμμο, να σε κάνει πραγματικά να λες «Δεν έχω λόγια».

Κρήτη και Θεσσαλονίκη λοιπόν, έδωσαν ραντεβού στην Αθήνα και μας ταξίδεψαν με ήχους κρητικούς, ικαριώτικους, αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα, με κομμάτια προσωπικά τους και πολλών αγαπημένων καλλιτεχνών. Με κέφι, χορό, χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς και διαδραστική διάθεση, κατάφεραν να μας κάνουν όλους μία μεγάλη μουσική παρέα. Είτε τραγουδώντας μαζί είτε μόνες τους είτε συνοδεύοντας η μία την άλλη, η εντυπωσιακή χημεία τους επί σκηνής έφερε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, το οποίο και μας κάνει να ανυπομονούμε να τις απολαύσουμε ξανά μαζί…