Στέφανος Κορκολής Live @ Μουσική Σκηνή Σφίγγα (Live Review) by Μαρία Σ.


Και επιτέλους ήρθε η Παρασκευή που τόσο περίμενα.. Να καταφέρω να δω τον Στέφανο Κορκολή από κοντά μετά από πολλά χρόνια όντας μεγάλη του θαυμάστρια.

Αυτό που συνάντησα αρχικά ήταν μία γεμάτη από κόσμο μουσική σκηνή να περιμένει με ανυπομονησία να δει και να ακούσει το Στέφανο.Ένα όμορφο ζεστό κοινό που έφτιαξε την καλύτερη ατμόσφαιρα για να υποδεχτεί έναν μεγάλο καλλιτέχνη- δημιουργό – συνθέτη – καταξιωμένο πανευρωπαϊκά σολίστ για να μας διηγηθεί μαζί με τη μαγευτική φωνή της Σοφίας Μανουσάκη και την καταπληκτική μπάντα του (Κωστής Πυρένης: κιθάρες, τραγούδι,Βασίλης Δεφίγγος: σαξόφωνο, φλάουτο Ρόλη Γιαμοπούλου: τύμπανα, κρουστά) τις μουσικές του ιστορίες!

Και τι δεν ακούσαμε εκείνο το βράδυ ..Από Kansas και Eagles μέχρι Σταμάτη Κραουνάκη , αφιερώματα σε αγαπημένους  μας συνθέτες όπως Γιάννη Σπανό, Μίμη Πλέσσα,Μάνο Λοίζο,Μίκη Θεοδωράκη αλλά και δικά του κομμάτια που ερμήνευσε τόσο ο ίδιος την δεκαετία του 90’ όσο και μεγάλοι ερμηνευτές του ελληνικού πενταγράμμου. Τραγούδια με τα οποία ερωτευτήκαμε, συγκινηθήκαμε ,κλάψαμε,γελάσαμε …Τραγούδια που μας συντροφεύουν πολλά χρόνια ..από την εφηβεία μας μέχρι και τώρα..

Μέσα λοιπόν από τις μουσικές του ιστορίες (οι οποίες πιστέψτε με δεν είναι λίγες..) κατάφερε να παντρέψει όλα τα είδη της μουσικής μέσα απο τις ανατριχιαστικές ¨ ενορχηστρώσεις του και να μας θυμίσει για ακόμα μία φορά πόσο σπουδαίος καλλιτέχνης είναι.

Έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις και γεμάτη από όμορφες μελωδίες που σίγουρα θα θελήσω και πάλι να δω. Ευχαριστούμε πολύ τον Στέφανο και την υπέροχη παρέα του για αυτό το όμορφο μουσικό ταξίδι..

Μαρια Σ.