ΝΕΚΥΙΑ – Τρομοκράτης (νέο κομμάτι)

Το 2011 οι ΝΕΚΥΙΑ μπήκαν σε μια μακρά περίοδο αγρανάπαυσης και το 2013 επανεκκίνησαν το μουσικό τους ταξίδι με το τραγουδιστή και ιδρυτικό μέλος Παναγιώτη Λυμπέρη. 
 
Μετά από ζυμώσεις με πολλούς μουσικούς η μπάντα επανιδρύθηκε και συνέθεσε ένα νέο δίσκο με τίτλο ο Μεσσίας. Το ομώνυμο τραγούδι κυκλοφόρησε το 2019. 
 
Το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, οι ΝΕΚΥΙΑ κυκλοφόρησαν το “Τρομοκράτη”  ένα αιχμηρό κοινωνικοπολιτικό μουσικό σχόλιο στην αυξανόμενη αστυνόμευση και την κρατική βία, θέτοντας ενοχλητικά ερωτήματα στην Ελληνική κοινωνία. 
 
Ποιος είναι άραγε ο πραγματικός τρομοκράτης; Μέχρι που φτάνουν τα όρια της κρατικής καταστολής, γιατί η εξουσία στήνει πάντα μνημεία στα Πολυτεχνεία του χθες και πολυβόλα στις εξεγέρσεις του σήμερα…
 
Οι ΝΕΚΥΙΑ βροντοφωνάζουν με τον μουσικό  “Τρομοκράτη” τους : Αν η αντίσταση στην κρατική βία και την αυθαιρεσία της εξουσίας βαφτίζεται τρομοκρατία, τότε είμαστε όλοι τρομοκράτες !
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
H Nέκυια στην πραγματικότητα είναι η ραψωδία Λ’ της Ομήρου Οδύσσειας, η οποία περιγράφει την κάθοδο του Οδυσσέα στον Άδη, στην προσπάθεια του να αποσπάσει τη συμβουλή του μάντη Τειρεσία και να επιτύχει με ασφάλεια το πολυπόθητο νόστιμον ήμαρ (επιστροφή στη πατρίδα).Η Νέκυια συμβολίζει το εσωτερικό ταξίδι του καθενός από εμάς με απώτερο στόχο την επίτευξη της αυτογνωσίας και της αυτοπραγμάτωσης.
 
Οι Νέκυια ως μπάντα με κοινή αφετηρία την αναζήτηση και τον πειραματισμό ξεκίνησαν τη μουσική τους Οδύσσεια το 2004 και με πολλές αλλαγές από την αρχική τους σύνθεση, κατέληξαν στα εξής βασικά μέλη : Παναγιώτης Λυμπέρης (Φωνή-Στίχοι), Πέτρος Σπιθουράκης (Κιθάρα-Φωνήτικά) , Αντώνης Τάτσης (τύμπανα – κρουστά), Αλέξανδρος Δεληβασίλης (Μπάσο – φωνητικά).
 
Ορόσημο στη πορεία των Νέκυια αποτέλεσε η πρώτη θέση στο διαγωνισμό Μystage contest που συνδιοργανώθηκε από τη Warner music Greece και τον Μpgreek to 2007.Αποτέλεσμα αυτού του διαγωνισμού ήταν ένας δίσκος με τίτλο «Η εκδίκηση της σιωπής» από τη Warner το 2008 και το video clip hit-single με τίτλο «Γύρνα ξανά».
 
Οι Νέκυια, επηρεασμένοι από τα πιστεύω του Παύλου Σιδηρόπουλου, που υπογράμμιζε την βαθιά σύνδεση της Ελληνικής γλώσσας με τη ρόκ μουσική, παίζουν Ελληνόφωνο ρόκ φλερτάροντας όμως με ποικίλες μουσικές φόρμες όπως punk, funk και dark.Η θεματολογία των τραγουδιών άλλοτε βαθιά ευαίσθητη , συναισθηματική και άλλοτε οργισμένη, αγγίζει τα σύγχρονα ατομικά και κοινωνικά αδιέξοδα.
 
Στόχος των Νέκυια μέσα από την δισκογραφία αλλά και την ισχυρή ζωντανή παρουσία τους εντός και εκτός των τειχών της Αθήνας είναι να κάνουν τη μουσική τους γνωστή σε όλη την Ελλάδα , διατηρώντας πάντα ισχυρή την πεποίθηση ότι ήγγικεν η ώρα , το Ελληνικό ροκ να πάρει την εκδίκησή του.
Επεξεργασία
 
Βραβεία
1η θέση mystage contest by Warner music & Mpgreek 2007