The Big Nose Attack, Γιάννης Μπιλίρης & Πλαν Μπι, The Bad Slide Stam Live στη Πλατεία Παναγούλη (Αγ. Δημήτριος) 28/09 Live Review by Εύα Ζευγουλά


Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου με τη ζέστη να κρατά καλά και να μου σπάει τα νεύρα…ουδεμία διάθεση είχα να παραμείνω μέσα και ο Δήμος Αγίου Δημητρίου φρόντισε να με κάνει να πάρω τους δρόμους….Συναυλία στην πλατεία Παναγούλη, βούτυρο στο ψωμί μου κι ευκαιρία ν’ακούσω μερικούς πολύ ενδιαφέροντες τύπους και μάλιστα δωρεάν!!!

Η αρχή έγινε με τον Bad Slide Stam που λόγω ενός μόνιμου μπερδέματος στο μυαλό μου ένεκα το ξανθό που είναι το φυσικό μου χρώμα παραλίγο να τον χάσω…Ο Stam λέει ότι παίζει Blues/Trash/Punk….μπλούζ παίζει σίγουρα,εκείνα τα πειραγμένα μπλούζ που με ξεσηκώνουν και με κάνουν να χορεύω και να τραγουδάω.Με την ορμή του Punk και τη λιτότα του…Trash…ίσως με την έννοια που έδινε ο John Waters στις ταινίες του γιατί μόνο σκουπίδια δεν είναι αυτά που βγαίνουν απο το πουροκούτι του και απο την ψυχή του με όπλο τη βροντερή φωνή του.Εξαιρετικός ο βοηθός του,η γλυκιά φατσούλα που έπαιξε washboard,αλυσίδες,βαρέλι κι ό,τι άλλο κρουστό βρήκε!!!Πάντα μου άρεσαν τα “καλά” παιδιά που γνωρίζουν απο σκοτάδια…εύγε Παναγιώτη!!!

I’m the Bad Slide Stam, I’m a one-man band…honey, I’ll be good to you!’Ησουν πολύ καλός μαζί μας honey,αλλά στην περίπτωση σου δεν ισχύει το less is more και θελω…κι άλλο!!!

 

Στη σκηνή ανέβηκε μετά ο Γιάννης Μπιλίρης με τη μπάντα του ο οποίος μας λέει πώς έγινε η αρχή…

“Ήμουν 7-8 όταν έγραψα τους πρώτους μου στίχους και άρχισα να μαθαίνω πιάνο. 7 χρόνια αργότερα μαζί με φίλους, το είπαμε “Μεθυσμένα Ξωτικά” και το συνεχίζουμε ακόμα. Απ’ το ’13 ξεκίνησα να δημοσιοποιώ τραγούδια με μια παράλληλη και πιο προσωπική κατεύθυνση, ενώ στις 27/11/18 κυκλοφόρησε ο πρώτος μου προσωπικός δίσκος με τίτλο “Τρικλοποδιά”.”Με φανατικό κοινό που τον περίμενε πώς και πώς και γέμισε ξαφνικά το χώρο μπροστά στη σκηνή και τον ακολουθεί πιστά απ’ότι κατάλαβα.Νεανικό κοινό,μικρές ηλικίες που ήξεραν απέξω τα τραγούδια του και τον συνόδευαν και χόρευαν δείχνοντας πόσο πολύ το διασκέδαζαν και χειροκροτούσαν θερμά.

Ladies and gentlemen ήρθε και η ώρα των Brothers,Boogieman (guitar, vocals) & Little Tonnie (drums) των επονομαζόμενων The Big Nose Attack,άσχετα που οι μύτες τους είναι μια χαρά και παίζουν μουσική μαζί απο πάντα.

Εξαιρετικοί τύποι,οι μύτες τους είναι νορμάλ αλλά οι μούρες τους τεράστιες!!!Από μικρή ηλικία κόλλησαν με το να δημιουργούν παράξενους ήχους με τα μουσικά τους παιχνίδια.Πράγμα που τους έγινε εμμονή μέχρι που σχημάτισαν την πρώτη τους μπάντα το 2003,ένα blues/rock trio που λεγόταν “Down & Out”. Καινούργια εγώ τότε με τα μπλούζ κόντεψα να χάσω το σαγόνι μου που κρέμασε όταν έμαθε για τη μπάντα απο το Μπραχάμι…Τούτη η μπάντα άνοιξε για τα καλά τα φτερά της σεργιάνισε τας Ευρώπας,η χάρη της έφτασε μέχρι τη Νότια αφρική και μοιράστηκε τη σκηνή με άλλες μούρες και μαστόρους όπως οι ZZ Top, Johhny Winter, Gary Moore, The Sonics, Beasts of Bourbon και άλλους πολλούς.’Εκλεισε και δισκογραφικό συμβόλαιο και….πάπαλα,διελύθει!!!Κάτι καινούργιο όμως άρχιζε….

Το 2011 τα δυό αδέρφια φτιάχνουν το power duo των “the Big Nose Attack”, ανακατεύοντας τις blues επιρροές τους με αδάμαστα rock riffs, έχοντας το μυαλό στα 70s!

Άγριες πενιές,ξέφρενα γκάζια,στο μπάσσο ο Βασίλης Νιτσάκης και στα κρουστά ο Κώστας Δήμου οι δύο γίνονται τέσσερεις κι αρχίζει το πανηγύρι.Με τραγούδια απο το νέο τους κατόρθωμα που έχει τίτλο Deader than Disco και πιό παλιά φυσικά.Σχόλιο φίλου που τους άκουγε πρώτη φορά…σα να σμίγουν οι Black Sabbath με τους Boney M….(πώς το βλέπετε παιδιά το σχόλιο;)

Εγώ τώρα τι να πώ;Μιλούν τα γεγονότα…ΔΕΝ μπόρεσα να βγάλω ΟΥΤΕ ΕΝΑ βίντεο της προκοπής γιατί χόρευα και μάλιστα αυτόματα!!!Κάτσε χριστιανή μου ακίνητη να βγεί το βίντεο,τίποτα…πόδια και χέρια χόρευαν οπότε εγκατέλειψα την προσπάθεια και βούτηξα κυριολεκτικά στο χορό.Η βρεμένη απο τον ιδρώτα μπλούζα μου το αποδεικνύει…δε λέει να στεγνώσει ακόμα!Εγγύηση αυτές οι Μύτες εάν κι εφόσον θέλετε να περάσετε καλά,κυνηγήστε τους,don’t miss it you’ll miss it!!!

Θερμές ευχαριστίες στον ηχολήπτη-κυρ Νικο ΕΓΡΑΨΕΣ,είχα καιρό να φύγω απο λαιβ χωρίς βουλωμένα αυτιά.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στο φωτιστή-πρώτη φορά είχα αρκετό φώς για να βγάλω φωτο και βίντεο με το κινητό μου χωρίς να βγούν καμμένα!!ΜΗΝ κοιτάς που δεν τα κατάφερα λόγω κουνήματος…αυτό είναι άλλο θέμα.

Επίσης στο Δήμο Αγίου Δημητρίου για τη διοργάνωση που την κάνει εδώ και κάμποσα χρόνια με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και ΑΞΙΑ τέκνα του Μπραχαμίου.’Ασχετο…εξαιρετικό το λογότυπο του δήμου που εγώ το διαβάζω ως dad πατερόπληκτη γαρ….

επιμύθιο….Ε ΡΕ ΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ!!!Μπραχαμάρα keep going!!!