Βασίλης Λέκκας @ Ρυθμός Stage (Live Review) by Στέλλα Μ.


Αυτή τη φορά είναι δύσκολο να είμαι ειλικρινής και να μην ακουστώ ότι «χαϊδεύω» αυτιά, ότι αυτά που γράφω είναι μόνο για να επιβραβεύσουν την προσπάθεια ενός καλλιτέχνη, που προσωπικά μπορεί να μην με ενθουσίασε ή ακόμα και να μην με διασκέδασε. Ευτυχώς τώρα, τα πράγματα δεν ήταν έτσι .

Ξεκίνησα το Σάββατο με μισή καρδιά και ακόμη πιο μισές προσδοκίες για την εξέλιξη της νύχτας. Χωρίς καμιά ντροπή , ομολογώ ότι διαψεύστηκαν όλα.

Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια τι ήταν αυτό που με είχε προκαταβάλει τόσο αρνητικά, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, η βραδιά ήταν πραγματικά υπέροχη. Ο Βασίλης Λέκκας ήταν στην σκηνή γεμάτος ενέργεια και ο αέρας που είχε ήταν σαν να βρισκόταν σε ένα ανοιχτό στάδιο με χιλιάδες κόσμου από κάτω, και όχι σε μια κλειστή μουσική σκηνή με τους θεατές σε τραπέζια να απολαμβάνουν το κρασί τους . Και ο κόσμος από κάτω τον επευφημούσε στο τέλος κάθε ερμηνείας σχεδόν με λατρεία. Αυτό ήταν δε, το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα. Έστω ο κόσμος που τον χειροκροτούσε γνώριζε την ποιότητά και το εύρος του σαν καλλιτέχνη, εγώ με την άγνοιά μου, την προκατάληψή μου και τις εν γένει διαφορετικές μουσικές μου προτιμήσεις , γιατί μπορούσα να συμμεριστώ αυτή την εκτίμηση; Η απορία μου λύθηκε κατά την εξέλιξη της βραδιάς .

            Τα τραγούδια που ακούστηκαν είχαν μια ιδιαίτερη αλληλουχία που είχε καθαρά αισθαντική βάση. Ήταν τραγούδια γνωστά, αγαπημένα. Τραγούδια που είχα πάρα πολύ καιρό να ακούσω. Ήταν όμως δοσμένα με ένα τέτοιο τρόπο , με μία τέτοια φλόγα στην φωνή που δεν ήταν λίγες οι φορές που με έπιασα να είμαι στην άκρη της καρέκλας και να ακούω και να παρακολουθώ σαν παράσταση την συναυλία . Ήταν μοναδικός και εξαιρετικά πετυχημένος ο τρόπος που η εκτέλεση των κομματιών μπορούσε να δένει αρμονικά το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το λαϊκό με το κλασσικό. Και ο ίδιος να ακροβατεί ανάμεσα σε μια ερμηνεία έντονα εσωτερική και σε μια άμεση και ζεστή διάδραση με το κοινό.

            Δεν έχω και δεν θέλω άλλα να πω. Η παράσταση αξίζει σε κάθε νότα. Ο Βασίλης Λέκκας είναι ένας παλιός ερμηνευτής με εξαιρετικές δουλειές στο βιογραφικό του (έκατσα και άκουσα/διάβασα/έμαθα γι’ αυτόν), οποίος καταφέρνει να παραμένει σύγχρονος και δυναμικός , και για τις συγκεκριμένες παραστάσεις , πλαισιώνεται από ένα πολύ καλό σύνολο μουσικών που ενισχύουν έντονα το αποτέλεσμα.

            Θα βρίσκεται στο Ρυθμός Stage για δύο ακόμα παραστάσεις 4 & 11 Νοεμβρίου.

 

Ρυθμός Stage : Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη

τηλ.: 210 97 500 60

Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 12€ (με μπύρα ή κρασί)

 

Για τον Octava Radio

Στέλλα Μ.