Γιώργος Μιχαήλ – Δημήτρης Βαβλιάρας – Σοφία Γεωργαντζή @ Ρυθμός Stage 29.09.17 (Live Review) by Γιώτα


Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου κουρασμένη  χαζεύοντας την όμορφη νυχτερινή Αθήνα έφτασα στην Ηλιούπολη και στο γνωστό μας στέκι Ρυθμός stage .

Περίμενα μέρες το βράδυ αυτό αφού το live  που είχε ανακοινωθεί μου είχε κεντρίσει αρκετά το ενδιαφέρον… Γιώργος  Μιχαήλ  Δημήτρης Βαβλιάρας και Σοφία Γεωργαντζή… Τι ήθελαν άραγε να μας πούν  οι Βόρειοι ? 

Ότι κι αν ήθελαν το κατάφεραν σκέφτηκα από τα πρώτα κι ολας λεπτά….

Η ιδιαίτερη χροιά του Γιώργου Μιχαήλ …σε συνδυασμό με τη δυναμική παρουσία του Δημήτρη Βαβλιάρα και τη μαγευτική φωνή της  Σοφίας Γεωργαντζή κατάφεραν να μας καθηλώσουν από την αρχή σ ένα χώρο όπου ο κόσμος απολάμβανε κάθε στιγμή… κάθε ήχο κάθε στίχο ενώνοντας τη φωνή του με τις δικές τους.

Ταξίδι στη παράδοση… Στο πριν, στο τώρα στο μετά…

Ακούσαμε το ‘’ Η κοπελιά και ο δράκος ‘’ γιατί  “Πιασμένο αγρίμι είν’ η καρδιά σε δάσος μαγεμένο”

Μας τραγούδησαν  τα  “Σφραγισμένα χείλη” παροτρύνοντας μας να τραβήξουμε ψηλά για να βρούμε κορυφή…

Μας  έκαναν να νιώσουμε αισιόδοξοι για το μέλλον θυμίζοντας μας  πως τη ζωή πρέπει να τη ζούμε με έντονα χρώματα  “Ζωγραφίζοντας  τα όνειρα μας…”

Όσο για τους υπέροχους μουσικούς που τους συνόδευαν …τι να πω ? Πραγματικά οι μάγοι των ήχων….με guest εμφάνιση την ακορντεονίστρια Μερόπη Βλαχογιάννη που με ένα περίεργο τρόπο καταφέρνει πάντα  να βγάζει τόσες μελωδίες με ένα μόνο μουσικό όργανο…..

Ένα πραγματικά υπέροχο live σ έναν πολύ ζεστό χώρο….

Φεύγοντας από κει  το μόνο που σκέφτηκα ήταν….

πότε θα ξανάρθουν οι Βορειοί  να μας μαγέψουν ?

                        

Για τον Octava Radio 

  Γιώτα Σταθοκώστα