Δημήτρης Ζερβουδάκης & Μελίνα Κανά @ ΣτΝ (Live Review) by Βασίλης Α.


Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, είμαστε παρόντες στην πολυαναμενόμενη μουσική σύμπραξη δύο καλλιτεχνών που ο καθένας τους έχει γράψει τη δική του ιστορία στο μουσικό χώρο.

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, συνάντησε τη Μελίνα Κανά ή αν θέλετε η Μελίνα Κανά συνάντησε  το Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Ο Σταυρός του Νότου, πάντα φιλόξενος, με το γνωστό του άψογο service, υποδέχθηκε το κοινό που στην κυριολεξία γέμισε την κεντρική του σκηνή.

Το πρόγραμμα, ήταν μια επιλογή από τα πιο γνωστά τραγούδια τους και μοιρασμένο με χειρουργική ακρίβεια.

Σφιχτό, χωρίς κενά και τόσο η κυρία Κανά όσο και ο Δημήτρης, θα μου επιτρέψετε στη συνέχεια διαφοροποίηση στην παρουσίαση γιατί ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, είναι για το κοινό του ο Δημήτρης ή ο Μήτσος του.

Η κυρία Κανά λοιπόν και ο Δημήτρης, πρόσφεραν κάποια από τα τραγούδια τους με εκπληκτικό ερμηνευτικό τρόπο.

Γράφω κάποια από τα τραγούδια τους, γιατί είναι φυσικό σ’ένα πρόγραμμα που είχε διάρκεια μεγαλύτερη από τρεις ώρες, να μην ακουστούν τα τραγούδια που θα έλεγε ο καθένας από μόνος του σ’ένα αντίστοιχο πρόγραμμα.

Είναι γεγονός, ότι οι δυο καλλιτέχνες μέσα στα χρόνια είχαν διαφορετική πορεία, διαφορετικές επιλογές και διαφορετική διείσδυση στο κοινό.

Σε αυτή τους τη σύμπραξη, το Σάββατο, πρόσφεραν διασκέδαση και σε αρκετές περιπτώσεις, το κοινό ένιωσε τη διάθεση να συμμετέχει με κάθε τρόπο στο άκουσμα γνωστών τραγουδιών.

Ήταν μια βραδιά, που βρέθηκε ένα σημείο ταύτισης δυο παράλληλων δρόμων με αρκετά χρόνια πορείας σε περίπου ίδιους μουσικούς κύκλους, σε ότι έχει σχέση με τα ακούσματα του κοινού που αρέσκεται να βρίσκεται σε μουσικές σκηνές και όχι σε μεγάλες πίστες.

Με αφορμή την αναφορά στις μουσικές σκηνές και τη διασκέδαση, θέλω να εκφράσω μια προσωπική μου θέση για τη διασκέδαση σε αυτούς τους χώρους που έχουν γεννήσει ρεύματα,ιδέες, αντιδράσεις, αντιστάσεις και ήταν άπαρτα οχυρά στην εμπορευματοποίηση και στο εύκολο.

Το ζητούμενο στην εποχή μας, που όλα έχουν δυσκολέψει και ακροβατούμε σε τεντωμένο σχοινί χωρίς δίχτυ ασφαλείας, είναι, αν στις μουσικές σκηνές αναζητάς μόνο την ολιγόωρη διασκέδαση ή αν μέσα σε αυτές προσπαθείς να διώξεις τη μελαγχολία και να ανανεωθείς ψυχικά, φορτιζόμενος με τη θετική ενέργεια που θα αιωρείται με ένα τρόπο μαγικό από την άμεση επαφή του καλλιτέχνη με το κοινό.

Αν θα βγαίνεις με ένα χαμόγελο που δε θα γνωρίζεις γιατί το έχεις, αλλά θα είναι εκεί θα υπάρχει και θα σου λέει προχώρα, θα τα καταφέρεις.

Αν θα συμμετέχεις με το δίπλανό σου, που μέχρι πριν από λίγη ώρα δεν τον γνώριζες, σε μια «συνωμοσία» που θέλει να διώξει τη μελαγχολία.

Αν αισθάνεσαι, ότι είσαι σε ένα διαδραστικό μουσικό ταξίδι που δε θέλεις να τελειώσει.

Αν δημιουργείται κάτι νέο που θα πάρει τη σκυτάλη για να συνεχίσει αύριο να στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας.

Για να επιστρέψουμε όμως στην πολύ καλή μουσική παράσταση, σωστό είναι να επισημάνουμε και τους μουσικούς συντελεστές που είναι αυτοί που σηκώνουν το βάρος για να έχουμε εμείς αυτήν τη μουσική παράσταση!

Οι γνωστοί μουσικοί του Δημήτρη, έδεσαν αρμονικά με τους μουσικούς από την παρέα της κυρίας Μελίνας Κανά και μας χάρισαν υπέροχα ακούσματα.

Η κυρία Κανά, ήταν η αξιοπρεπής ερμηνεύτρια που γνωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Δημήτρης, ο βιωματικός τραγουδοποιός που μας έχει ταξιδέψει τόσο με τις δικές του δημιουργίες όσο και με τις ερμηνείες του, ήταν εκεί με το γνωστό ανεξάντλητο εφηβικό του πάθος. Το οποίο πάθος του όμως, αυτή τη φορά, σεβόμενος τη συνοδοιπόρο του, το χαλιναγώγησε και έδωσε με χαρά, χώρο τόσο στο πατάρι όσο και στη συνεργασία.

Κλείνοντας, σας ενημερώνουμε ότι οι παραστάσεις θα διαρκέσουν όλο το Μάρτιο σας προτείνουμε να πάτε και είναι βέβαιο ότι θα συναντηθούμε σε κάποιες από αυτές.

Μαζί τους επί σκηνής :

Παναγιώτης Κουτσούρας, μπουζούκι

Δημήτρης Οικονομίδης, πλήκτρα
Θανάσης Αρχανιώτης, τύμπανα
Νίκος Παπαδόπουλος, ηλεκτρική κιθάρα

Θάνος Κολοκυθάς, μπάσο

Γιώργος Μακρής, πνευστά

Χρυσόστομος Καραντωνίου, κιθάρα
Ηχοληψία : Μάκης Δρακόπουλος

 

Για τον Octava Radio

Βασίλης Αρ.