Ευτυχία Μητρίτσα @ ΣτΝ Club (Live Review) by Βασίλης Α. & Ρούλα Μ.


Πέμπτη και πρώτη του Φλεβάρη στο club του Σταυρού του Νότου. Οικοδέσποινα η Ευτυχία Μητρίτσα με καλεσμένο της τον Θοδωρή Κοτονιά και φυσικά ο OctavaRadio ήταν εκεί!

Η Ευτυχία ξεκίνησε, φέτος τις συναυλίες της με τίτλο “Στους Δρόμους” από το ομότιτλο τραγούδι του Δημήτρη Ζερβουδάκη, που, με το συγκεκριμένο τραγούδι, άνοιξε και ξεκίνησε τη βραδιά, πλαισιωμένη από μια μπάντα με εξαιρετικούς μουσικούς… Από ποιον να ξεκινήσουμε; 

Ας ξεκινήσουμε από την κιθάρα του Βασίλη Κετεντζόγλου, ο Ζαχαρίας Γερασκλής σε λαούτο και μπουζούκι, ο Γιώργος Δούσος σε πνευστά και ο Στρατής Σκουρκέας στα κρουστά! 

Ακούσαμε την Ευτυχία σε δικά της κομμάτια, αλλά και άλλων που τα έκανε κι αυτά δικά της, με μια ερμηνεία μαγική και ιδιαίτερη. Θέλω να σταθούμε στο “Χειμωνιάτικο πρωί” της Ελένης Βιτάλη που όχι μόνο το τόλμησε, που όχι μόνο το έκανε “δικό” της αλλά μας έδωσε ένα μοναδικά φανταστικό άκουσμα, τελείως αλλιώτικο από εκείνο της Βιτάλη, που με τη συνοδεία της κιθάρας του Βασίλη Κετεντζόγλου θα μας μείνει αξέχαστο. Άλλο ένα, θα το έλεγα, πείραμα για τη φωνή της Ευτυχίας ήταν το τραγούδι του Στράτου Διονυσίου το “πήγαινέ με όπου θέλεις ταξιτζή” που το ερμήνευσε με έναν δικό της απίστευτο τρόπο. 

Με τον καλεσμένο της, Θοδωρή Κοτονιά θυμήθηκαν τα χρόνια της γνωριμιάς τους, γέλασαν και μας τραγούδησαν μαζί κάποια από τα τραγούδια τους. 

Ήταν ένα γεμάτο πρόγραμμα με υπέροχες επιλογές κομματιών δικών της μα και άλλων. Μια όμορφη βραδιά που η Ευτυχία Μητρίτσα μάς έδειξε για ακόμα μια φορά τις δυνατότητες της μοναδικής φωνής της! 

Ευτυχία θα ξανάρθουμε και την επόμενη Πέμπτη, στις 15 Φεβρουαρίου να σε απολαύσουμε ξανά, γιατί η φωνή σου είναι υπέροχη και φτάνει μέχρι μέσα …στην ψυχή μας!

 

Για τον Octava Radio

Βασίλης Αρ.- Μονογυιου Ρ.