Λίνα Νικολακοπούλου @ Μουσική Σκηνή Σφίγγα (Live Review) by Γιώργος Κ.


Μεσοβδόμαδη αναστάτωση με καλούς σκοπούς και εγκεφαλικούς προσανατολισμούς, γόνιμη τροφή για σκέψη και τέρψη, οπτική και κυρίως ακουστική ικανοποίηση, σε μια βραδιά γεμάτη πολιτισμό και εκπλήξεις. Κάπως έτσι θα συνοψίζαμε σε μία πρόταση την εμπειρία μας στην Μουσική Σκηνή Σφίγγα, την περασμένη Τετάρτη 31/01, ένας υπέροχος τρόπος για να κλείσει ο μήνας μια νέας και πολλά υποσχόμενης χρονιάς!

Με όμορφη και φιλική παρέα πήραμε τις θέσεις μας στον εξώστη, μια συνήθεια που έγινε λατρεία, γίναμε μάρτυρες μιας αίθουσας ασφυκτικά γεμάτης με γέλια, ποτά και ανεβασμένη διάθεση και έπειτα από μερικές στιγμές, κατέφθασε η πολυπόθητη στιγμή της έναρξης, μια στιγμή που όλοι περίμεναν εναγωνίως.

Η Λίνα Νικολακοπούλου, η αγαπημένη μας στιχουργός, ένας πολύπλευρος πρεσβευτής της καλλιτεχνίας και της δημιουργίας, μας υποδέχθηκε όλους όπως συνήθως, δηλαδή ζεστά και χαμογελαστά. Στο πλευρό της έστεκε για άλλη μια φορά η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χρηστακάκη και όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή του ιδιαίτερου καλεσμένου, όπως και κάθε βδομάδα συμβαίνει, σύμφωνα με το πιο καλλιτεχνικό καταστατικό της πόλης! Ο Βασίλης  Δρογκάρης ανέβηκε στην σκηνή, νωρίτερα από ότι συνηθίζει, συζητώντας για το ακορντεόν του και το «Κουαρτέτο» του! Ένας όμορφος τρόπος εκκίνησης καθώς επιτυγχάνεται ο μαγνητισμός του κοινού και η δημιουργία ενός όμορφου, επικοινωνιακού κλίματος.

Στην συνέχεια κάθε συζήτησης το λόγο έχει η μουσική και το τραγούδι. Το μουσικό σύνολο «ΚουARTέτο» μας ταξίδεψε με τις μελωδίες του, την σκηνική του παρουσία και τις φαντασμαγορικές του ικανότητες. Το σχήμα απαρτίζουν οι: Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν), Βασιλική Μαζαράκη (βιολί), Κώστας Παπακωστόπουλος (κιθάρα) και Θανάσης Σοφράς (κοντραμπάσο). Την ενορχήστρωση έχει αναλάβει ο Βασίλης Δρογκάρης ενώ την επιμέλεια του οπτικού υλικού ο Πάνος Καραδήμας. Δεν ήταν όμως μόνοι στο μουσικό τους ταξίδι. Πλαισιώθηκαν με απόλυτη επιτυχία από τους Γιάννη Παλαμίδα, Αργυρώ Καπαρού και Θοδωρή Βουτσικάκη. Ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, μας καθήλωσε με την ερμηνεία του, σε άσματα Ιταλικά και Ελληνικά, καλύπτοντας ένα εντυπωσιακά ξεχειλωμένο αλλά ταυτοχρόνως προσεγμένα ταιριαστό εύρος ρεπερτοριακής ποικιλίας. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε, κλείνοντας την θέση σας στο πιοinμουσικό στέκι της πρωτεύουσας, ή και να ακούσετε, στην εκπομπή «Πέμπτες Πρεμιέρας», όπως κάθε Πέμπτη 18:00-20:00 στον αέρα του OctavaRadioμε παρουσιαστή τον Γιώργο Κοσσυβάκη

Η νύχτα κύλησε και ούτε που το πήραμε χαμπάρι! Έτσι συμβαίνει όταν περνάς καλά. Θες κάθε ημέρα να είναι Τετάρτη! Ευχαριστούμε την Μουσική Σκηνή Σφίγγα για την φιλοξενία της και της ποιοτικές βραδιές που επιμελείται!

 

Για τον Octava Radio

Γιώργος Κοσσυβάκης