Οικογενειακή υπόθεση… Grande Fox & Foxy Lady


Αλεπούδες εν δράσει…..

Ξάδερφε καλησπέρα.Πώς ξεκίνησε το ταξίδι της Μεγάλης Αλεπούς στο χώρο της μουσικής;

Ζao:Η μπάντα δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2013 έχοντας αρχικά το όνομα Fox Terrier.Μέσα στο 2014, η μπάντα αλλάζει καθώς  μπασίστας και ντράμερ αποχωρούν.Μετά απο την αποχώρηση αυτή η αγάπη της μπάντας για τη μουσική και το πείσμα διαμορφώνουν την πορεία και τη δημιουργία των τραγουδιών.Το μπάσο αναλαμβάνει ο Νίκος,ο τραγουδιστής και φρόντμαν.Διαμορφώνεται έτσι λοιπόν ο χαρακτήρας του γκρούπ  ο οποίος είναι Space Psychedelic Stoner Heavy Rock.Το όνομα πλέον γίνεται “GrandeFox”. GrandeFox η Μεγάλη Αλεπού το Μεγάλο Πνεύμα που συμβολίζει την επιβίωση και τη ζωή μέρα με τη μέρα.Ξεκινάνε και οι ηχογραφήσεις του πρώτου ολοκληρωμένου τους άλμπουμ μέσα στο 2015 με τίτλο ‘‘Space Nest’’ που κυκλοφορεί το Νοέμβριο του 2016.

Τον Απρίλιο του 2018 κυκλοφορεί το δεύτερο project που λέγεται “Kulning” (EP) με 3 τραγούδια στα οποία συνεργάζονται δυο ταλαντούχοι νέοι μουσικοί,η Αντζελίνα Παπαδοπούλου δίνει τα γυναικεία φωνητικά μαζι με τα φωνητικά του Νίκου κι ο Stephan Keeman βάζει το τσέλο του με αποτέλεσμα μια μαγική τριλογία,ένα πνευματικό ταξίδι που παρασύρει τον ακροατή σε ονειρικά μονοπάτια.

– Είναι γνωστό ότι οι αλεπούδες γουστάρουν να σουλατσάρουν,εσείς όμως πού ακριβώς σουλατσάρετε;Ποιά είναι η έδρα σας;Απο πού κρατάει η σκούφια σας;

Ζao:Είμαστε παντού αλλά με έδρα τη Θεσσαλονίκη.Οι Δημήτρηδες της μπάντας είναι στη Δράμα,ο Νίκος στη Θεσσαλονίκη κι εγώ εδώ στην Αθήνα.

-Ποιός κόβει και ποιός ράβει σ’αυτή τη σχέση ξάδερφε;

-Στίχους γενικά γράφει ο Νίκος και μουσική εγώ κάπως έτσι δηλαδή κυρίως όμως γεννάμε ιδέες,τις βάζουμε κάτω και τις κάνουμε πράξη.Τις ιδέες αυτές δεν τις καταγράφουμε όλες μέσα σε μια μέρα.Είναι το mood και τα συναισθήματα της κάθε στιγμής.

-Πώς κυλάει το 24ωρο της Μεγάλης Αλεπούς δηλαδή;

-Ξυπνάμε,μιλάμε και λέμε ότι πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα για το σχήμα.Οργανωνόμαστε και μοιράζονται ευθύνες στον καθένα είτε είναι να αναρτλησει κάποια πράγματα στα μηντια είτε να παρουσιάσει κάποιες ιδέες ή πώς θα κλειστούν και θα γίνουν τα λαιβ.

– Είστε μουσικοί αποκλειστικής απασχόλησης;

– Όχι όχι,αυτό δεν μας το επιτρέπουν οι καταστάσεις.Το κάνουμε από την ψυχή μας,έχουμε καταθέσει την ψυχή μας μέσα σ’αυτό το σχήμα.

– Τώρα τι κάνουμε; Σε τι φάση είμαστε;

-Αυτή τη στιγμή γίνεται η παραγωγή του δεύτερου πλήρους άλμπουμ που θα έχει τίτλο”Empty Nest” και ψάχνουμε δισκογραφική για τη διανομή.Θα περιλαμβάνει 11 τραγούδια και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.Το ‘‘Documento’’  ένα κομμάτι γεμάτο οργή για το τι συμβαίνει γύρω μας σήμερα.Είναι το πρώτο δείγμα απο αυτό το άλμπουμ που γράφτηκε κάτω από παράδοξες συνθήκες γι’αυτο και ξεχειλίζει απο οργή έτσι για να δείτε τι σας περιμένει.

Αυτές τις μέρες επίσης έχουμε και το πρώτο μας λαιβ στο εξωτερικό.Στις 19 του μήνα παίζουμε στο Βερολίνο μια και είπαμε να κάνουμε το πρώτο μας βήμα στο εξωτερικό,να ζήσουμε την εμπειρία.Απο σπόντα βρεθήκαμε headliners αλλά η ψυχολογία είναι στα ύψη όπως και η αδρεναλίνη.Το μυαλό μας βρίσκεται ήδη στο Βερολίνο.Θα πάμε να παίξουμε αυτά που παίζουμε,θα δώσουμε τα πάντα κι ο κοσμος θ’αποφασίσει.

– Είμαστε αποφασισμένοι για όλα;

-Αυτός είναι ο σκοπός…

Πλέον η μπάντα έχει βρεί τους άνθρωπους της στα πρόσωπα του Δημήτρη Ραβίκαλη στο μπάσο και του Δημήτρη Λουκά στα τύμπανα.

Η σύνθεση της μπάντας ειναι τώρα η εξής:

Lefteris Zaoskoufis – Electric guitar

Nick Berzamanis – Vocals

Dimitris Ravikalis – Bass

Dimitris Loukas – Drums