Πέτρος Μάλαμας @ Skrow Theatre (Live Review) by Παναγιώτης Κ.


Την Πέμπτη,21/12/2017,είχα την χαρά να απολαύσω τη συναυλία του Πέτρου Μάλαμα στο skrow theater στο Παγκράτι. Αρχικά με το που έμπαινε κάποιος στο χώρο του θεάτρου, μπορούσε να εκτιμήσει την αισθητική του, καθώς και το υπέροχο φόντο πίσω από τα μουσικά όργανα. Στη συνέχεια ανέβηκαν οι δύο καλλιτέχνες στη σκηνή, ο Πέτρος Μάλαμας με μία κιθάρα, πλαισιωμένος από έναν εξαιρετικό μουσικό, ο οποίος έπαιζε βιολοντσέλο. Τα τραγούδια που ακολούθησαν, γραμμένα στην πλειοψηφία τους από τον ίδιο τον ερμηνευτή σε ταξίδευαν από το πρώτο άκουσμά τους.

 

Συγκεκριμένα με το καθένα ένιωθες ότι εκτυλίσσονταν μια ιστορία μπροστά στα μάτια σου, ενώ παράλληλα ήταν εμφανή τα βιωματικά στοιχεία σε αυτά. Επίσης ο συνδυασμός των δύο μουσικών οργάνων ήταν η απόδειξη ότι πολλές φορές η λιτότητα στη μουσική, μπορεί να δώσει ένα υπέροχο αποτέλεσμα, ειδικά όταν γίνεται ένα όμορφο πάντρεμα των ήχων.

 

Επιπλέον ο Πέτρος Μάλαμας με ιδιαίτερο χιούμορ ανέφερε περιστατικά που συνδέονται με την επιλογή του να ασχοληθεί με τη μουσική, όπως ιστορίες από τα παιδικά του χρόνια ,καθώς και το πώς ο πατέρας του, Σωκράτης Μάλαμας, τον έπεισε να ερμηνεύσει ένα τραγούδι που έγραψε γι’αυτόν.

 

Τέλος, πολλά από τα μουσικά κομμάτια είχαν κοινωνικά μηνύματα, γεγονός που δείχνει ότι ο τραγουδοποιός αναφέρεται και σε όσα συμβαίνουν γύρω μας μέσα από  τη ματιά του καλλιτέχνη. Ήταν μια εξαιρετική συναυλία σε έναν χώρο που σε έβαζε στο κλίμα να παρακολουθήσεις με σεβασμό και γι’ αυτό ήταν ο ιδανικός. Μακάρι να γίνονται συνεχώς τόσο ουσιαστικές μουσικές παραστάσεις από νέους δημιουργούς και καλλιτέχνες.