Ρίτα Αντωνοπούλου @ Μουσική Σκηνή Σφίγγα (Live Review) by Δήμητρα Γ.


” 2 ώρες και 26 λεπτά με το χρόνο”
 
Δύο ώρες και είκοσι έξι λεπτά με το χρόνο , λοιπόν, τα οποία “περνούν” σαν νερό. Μια μάχη με το χρόνο η οποία – τουλάχιστον επί σκηνής- κερδίζεται! Κερδισμένος επίσης κι όποιος παρακολουθήσει την συγκεκριμένη μουσική παράσταση, καθώς φεύγοντας “παίρνει” μαζί του υπέροχες μουσικές και πρόζες που χαράσσονται στη μνήμη ανεξίτηλα.
 
Η Ρίτα Αντωνοπούλου, η σπουδαία ερμηνεύτρια με το επιβλητικό παρουσιαστικό και το αδιαμφισβήτητο υποκριτικό ταλέντο, σε συνδυασμό με τους καταξιωμένους μουσικούς που την πλαισιώνουν, μας προσφέρουν μια παράσταση η οποία – ευτυχώς- απέχει παρασάγγας από κάθε τί τετριμμένο και αναμενόμενο. Μέσα σε δυόμιση – παρά κάτι – ώρες, έχει καταφέρει να χωρέσει το παρελθόν που αναπολούμε, το μέλλον που ονειρευόμαστε και να αφήσει και χώρο στο παρόν, του οποίου τη σπουδαιότητα δεν παραλείπει να επισημάνει.
 
Η εξαιρετική μα και συνάμα ανατρεπτική επιλογή κλασσικών και νέων τραγουδιών, τα ευφάνταστα κείμενα με τους εύστοχους σχολιασμούς, οι ευφυείς και πάντα σε εγρήγορση μουσικοί :
 
• Μανώλης Ανδρουλιδάκης – κλασσική κιθάρα, σύνθεση, ενορχήστρωση
• Σταύρος Καβαλιεράτος – κοντραμπάσο
• Μιχάλης Ατσάλης – ακουστική κιθάρα
 
Οι ονειρικές εικόνες που προβάλλονται στο video wall, των οποίων δημιουργός είναι ο Άκης Χρήστου και η καθηλωτικά ταλαντούχα Ρίτα Αντωνοπούλου, συνθέτουν μια μουσική παράσταση, αντάξια των προσδοκιών και της εμπιστοσύνης μας και γίνεται σημείο αναφοράς για την ελληνική μουσική σκηνή.
 
Για τον Octava Radio
Δήμητρα Γιαννοπούλου