Ρίτα Αντωνοπούλου @ Μουσική Σκηνή Σφίγγα (Live Review) by Σπύρος Δ.


Σχεδόν ένα χρόνο είχα να επισκεφτώ μουσική σκηνή και θεωρώ πως η πρώτη μου επιλογή μετά από τόσους μήνες, ήταν κάτι παραπάνω από εύστοχη.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στη φωνή, ο Θοδωρής Οικονόμου στο πιάνο και η μουσική σκηνή Σφίγγα στη ζεστή φιλοξενία. Πέρυσι δεν είχα καταφέρει να παρακολουθήσω την συγκεκριμένη παράσταση και γενικά ως τώρα την Ρίτα την είχα δει, κυρίως σε συμμετοχές της σε διάφορες συναυλίες και αφιερώματα.

Είναι η πρώτη φορά που παρακολούθησα μουσική παράσταση με την ίδια να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και ομολογώ πως οι επιλογές των τραγουδιών, η αισθαντικότητα στις ερμηνείες και η θεατρικότητά της, ήταν ότι έπρεπε για να γεμίσουν την σκηνή, να ζεστάνουν αυτόματα την ατμόσφαιρα και να αγγίξουν σε πολλές στιγμές, ακόμα και κάποιες απ’ τις χορδές μου, που είχαν καιρό να γρατζουνιστούν.

Ένας ακόμα λόγος όμως που αξίζει κάποιος να βρεθεί στην Σφίγγα ένα από τα επόμενα Σάββατα του Νοεμβρίου, είναι και να ακούσει γνωστά τραγούδια με διαφορετικό τρόπο και ύφος, βλέποντάς τα ίσως από άλλη οπτική γωνία.

Πιστεύω όσοι ήμασταν εκεί στην πρεμιέρα, αισθανθήκαμε αρκετά. Και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για να πάει κάποιος.

 

Για τον Octava Radio

Σπύρος Δ.