Σπύρος Γραμμένος @ ΣτΝ Plus (Live Review) by Δέσποινα Σ.


Παρασκευή βράδυ… παρέα με έναν τύπο αθλητικό…

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου βρεθήκαμε στο Σταύρο του Νότου Plus σε μια παράσταση εντελώς διαφορετική. Εκεί βρίσκεται για λίγες ακόμα Παρασκευές (28/2, 6/3,13/3)ο Σπύρος Γραμμένος, ο οποίος μας συστήνεται ως ‘’κουκουλοφόρος’’ αλλά και ‘’τύπος αθλητικός’’. Μαζί με τη Μυρτώ Βασιλείου παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Ο Σπύρος με το ιδιαίτερο χιούμορ του, κερδίζει τον θεατή. Τα τραγούδια του αγγίζουν σοβαρά θέματα της σύγχρονης ζωής με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο και με σοβαρό ύφος…χωρίς όμως να λείπουν και τραγούδια που σατυρίζουν τις πιο ανάλαφρες πτυχές της καθημερινότητας.

Συνεχείς εναλλαγές τραγουδιών και αφηγήσεων κάνουν το πρόγραμμα ποικιλόμορφα ενδιαφέρον. Από την άλλη, η καθάρια φωνή της Μυρτούς Βασιλείου γέμιζε το χώρο μελωδικά. Η Μυρτώ, μια νέα κοπέλα με όμορφη φωνή και τραγούδια που έχουν κάτι να πουν, ήταν μια πραγματική έκπληξη. Ερμήνευσε τραγούδια δικά της αλλά και άλλων καλλιτεχνών με την υπογραφή του Σπύρου Γραμμένου αλλά και του Κώστα Τσίρκα.

Σε κάθε live κάνουν την εμφάνισή τους ως γκεστ και άλλοι καλλιτέχνες. Εμείς είχαμε την χαρά να δούμε τον Γιώργο Παπαγεωργίου από τους Polkar αλλά και τον Φοίβο Δεληβοριά, ο οποίος μας χάρισε και ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του. Ειδικά ο Φοίβος και ο Σπύρος δεν δίστασαν να μας διηγηθούν όμορφες στιγμές από την πολύχρονη φιλία τους. Οι μουσικοί του, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ολοκλήρωσαν την επιτυχία του
προγράμματος.

Γιώργος Καρδιανός Κιθάρες
Αλέξανδρος Μυλωνάς Μπάσο – Τρομπόνι
Χρήστος Καλκάνης Κλαρινέτο – Πλήκτρα
Χάρης Παρασκευάς – Τύμπανα
Ναταλία Κοκώση – Κρουστά

Το πρόγραμμα κράτησε περισσότερο από τρείς ώρες…με σημαντικό χαρακτηριστικό το αμείωτο ενδιαφέρον του κοινού…(ελάχιστοι έβγαιναν για τσιγάρο). Είναι μια παράσταση που τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα

Για τον Οκτάβα
Δέσποινα Σιδέρη