Αποστόλης Μωραΐτης – Μ’ ένα γλυκό του κουταλιού (νέο κομμάτι)

Κυκλοφορεί το νέο μου τραγούδι “Μ’ ένα γλυκό του κουταλιού”
 

Από τη Μέση Ανατολή έως την Ανατολική Μεσόγειο, ορδές προσφύγων και μεταναστών ξεχύνονται στις ακτές της Ελλάδα, άλλοι νεκροί και άλλοι ζωντανοί,  με σκοπό ένα καλύτερο αύριο στην ‘ανεπτυγμένη’ Δύση.  Το φαινόμενο αυτό  έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα. Τα ιμπεριαλιστικά κανόνια του πολέμου στις χώρες αυτές αναγκάζουν το ξερίζωμα των λαών προς όφελος των μονοπωλίων και όχι για την δήθεν σωτηρία των λαών αυτών από τους ντόπιους κατακτητές. 

Ένα από τα εκατομμύρια θύματα αυτής της κατάστασης ήταν και το τρίχρονο παιδί από τη Συρία, ο Αϊλάν Κούρντι, ο οποίος φορούσε ένα κόκκινο μπλουζάκι και μπλε σορτς, κειτόταν μπρούμυτα στην άμμο όταν τον φωτογράφησε ο φακός. Αυτό το παιδί  γεννήθηκε εν μέσω του εμφυλίου πολέμου στη Συρία και δεν έζησε τίποτε άλλο παρά μόνο τον φόβο.

 Ορμώμενος από της φωτογραφίας του μικρού Αϊλάν έγραψα το «Μ’ ένα γλυκό του κουταλιού» που περιγράφει βέβαια την ιστορίας μιας μάνας και των παιδιών της,  που δεν είχαν μεν την τύχει του Αϊλαν, αλλά …η δική τους προσφυγιά δεν τέλειωσε ακόμα…