Βασίλης Φλώρος – Αλμαγέστη ενός χαμάλη (νέο cd)

“Διότι κι ένας χαμάλης, καθημερινός και γήινος άνθρωπος του μόχθου, είναι ξεχωριστός, ένα ενεργό ηφαίστειο δημιουργίας, που με το μυαλό ή με τα χέρια του, την τέχνη ή την τεχνική του, μπορεί να ξεπερνά τον ίδιο του τον εαυτό, σκαρώνοντας έργα ικανά να αλλάξουν τον ίδιο, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο γύρω του, τη δική του Αλμαγέστη”.

Β.Φ.

Η δεύτερη δισκογραφική εμφάνιση του Βασίλη Φλώρου, με τίτλο

«Αλμαγέστη ενός χαμάλη»…

Το κύριο μέρος των ερμηνειών το έχει ο ίδιος ο τραγουδοποιός, ο οποίος έχει την τύχη να τον συντροφεύουν ιδιαίτεροι ερμηνευτές, οι Δημήτρης Μυστακίδης, Ασπασία Στρατηγού, Μαρίνα Δακανάλη και Κατερίνα Αναγνώστου.

Επίσης, για μία ακόμη φορά σε δίσκο του Βασίλη σπουδαίοι μουσικοί και άνθρωποι μπολιάζουν με το ξεχωριστό μεράκι και τη μαστοριά τους τα τραγούδια του. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από αυτούς : Κυριάκος Γκουβέντας, Δημήτρης Μυστακίδης, Γιάννης Αλεξανδρής, Λουκάς Μεταξάς, Δημήτρης Τσεκούρας, Χάρης Λαμπράκης, Κυριάκος Ταπάκης, Αποστόλης Βαγγελάκης και άλλοι.

Ξεχωριστή στιγμή του δίσκου  η συμμετοχή του καθηγητή Φυσικής και συγγραφέα κύριου Γιώργου Γραμματικάκη. Οι μαγευτικές του αφηγήσεις μοιάζουν με σημείο συνάντησης  της «Αλμαγέστης ενός χαμάλη» με την «Κόμη της Βερενίκης».

 

Έξω από μόδες και ρεύματα,  κρατώντας πάντα σταθερή τη φορά της αισθητικής του πυξίδας, ο τραγουδοποιός στη δεύτερη αυτή δισκογραφική του απόπειρα προσπαθεί να αναδείξει δύο στοιχεία της γραφής του, το λόγιο και το λαϊκό, τα οποία συνυπάρχουν και αλληλοσυγκρούονται.

Το αν τα κατάφερε μένει να αποδειχθεί από το αποτέλεσμα…!!

 

Το κύριο μέρος των ηχογραφήσεων έγινε στο στούντιο – «ασκητήριο» του Γιώργου Μπακάλη EastsideRecording Studio στα Βασιλικά της Θεσσαλονίκης. Οι μίξεις και  το mastering από το Σώζο Λυμπερόπουλο στο στούντιο SO3 στην Ηλιούπολη.

Το δημιουργικό του δίσκου κοσμούν οι καταπληκτικές φωτογραφίες της φωτογράφου Φούλας Τσιριπίδου, με χαρακτηριστική εκείνη του εξωφύλλου, στην οποία απεικονίζεται η παραδοσιακή αγορά Καπάνι της Θεσσαλονίκης.

Κυκλοφορεί σε CD από την MLK, P+C 2015 ΧΡΩΜΟΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕ.

Επίσης, μπορείτε να κατεβάσετε ή να ακούσετε το δίσκο στα παρακάτω link :

Download the album on:
iTunes: http://geni.us/3yat
Amazon: http://geni.us/2Es3
Google Play: http://geni.us/1vDo

Άκουσε το || Stream the album on:
Spotify: http://geni.us/3Dbz
Deezer: http://geni.us/30AL
Napster: http://geni.us/1G2J
Tidal: http://geni.us/2eGM

Promo tracks :

  1. Για ‘να άτιμο γινάτι – Δημήτρης Μυστακίδης
  2. Αλμαγέστη – Βασίλης Φλώρος
  3. Ο ξεροπόταμος – Κατερίνα Αναγνώστου