Γιώργος Αλτής – Όσοι έχουνε πολλά λεφτά (νέο κομμάτι)

Νέο τραγούδι από τον Γιώργο Αλτή 

Όσοι έχουνε πολλά λεφτά

από το cd «Ντρίγκι ντρίκι χοπ»

 

Ο Γιώργος Αλτής διασκευάζει και “πειράζει” το τραγούδι του Μάρκου Βαμβακάρη “Όσοι έχουνε πολλά λεφτά” γεμίζοντάς μας αισιοδοξία και ελπίδα για το αύριο! Έχοντας πάντα ως βάση του τη βαθιά γνώση και αγάπη για τη λαϊκή μουσική, παρέα με τους συνεργάτες – μουσικούς τζαμάρουν απενοχοποιημένα πάνω σε ένα τραγούδι του Μάρκου Βαμβακάρη που δεν θα πάψει ποτέ να είναι επίκαιρο!

 

“Όσοι έχουνε πολλά λεφτά να ‘ ξερα τι τα κάνουν,
άραγε σαν πεθάνουνε βρ’ αμάν αμάν, μαζί τους θα τα πάρουν”!

 

Το τραγούδι “Όσοι έχουνε πολλά λεφτά” οπτικοποιήθηκε πρόσφατα από τον σκηνοθέτη Νίκο Καλλιπολίτη με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μουσικούς αλλά και ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας!

 

Youtube: “Όσοι έχουνε πολλά λεφτά

Download link σε μορφή wav

https://we.tl/mel3eSBw7o

 

Παράλληλα ο Γιώργος Αλτής συνεχίζει τις εμφανίσεις του κάθε Κυριακή μεσημέρι στις “Χίλιες και δύο νύχτες” (Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή, 2103317293) σε ένα μοναδικό, απρόβλεπτο και απενοχοποιημένο πρόγραμμα. Από το «Όσοι έχουνε πολλά λεφτά» στο  «Padam padam» και από το «Άνοιξε γιατί δεν αντέχω» στο «Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;» συν παλιά και καινούργια τραγούδια του Γιώργου Αλτή. Αγαπημένα λαϊκά και ρεμπέτικα, όλα σε “Ντρίγκι ντρίγκι” άποψη.

 

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Αλτή

 

Ο Γιώργος Αλτής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Οι γονείς του κατάγονται από τη Μικρά Ασία. Ασχολήθηκε με τη λαϊκή μουσική και το μπουζούκι από μικρή ηλικία. Δάσκαλοί του υπήρξαν ο Θέμις Παπαβασιλείου και ο Γιάννης Παλαιολόγου.

Ιδρυτικό μέλος  του κουαρτέτου μπουζουκιών ΡΑΣΤ που εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στη Γαλλία και στην Κύπρο. Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο cd  των ΡΑΣΤ όπου περιλαμβάνει και μια ορχηστρική  σύνθεση του Γιώργου Αλτή. Το 2005 κυκλοφόρησε ως συνθέτης  το πρώτο του προσωπικό cd «Ας την αγάπη να σε σκοτώσει» με ερμηνεύτρια τη Χαρά Πομώνη

Το 2009 κυκλοφόρησε το δεύτερο  προσωπικό του cd «Λέει η ζωή» με ερμηνεύτριες  τις Φωτεινή Βελεσιώτου, Μαρία Κώττη Αννα Καραγεωργιάδου, Μαριλλένα Λευκιμμιάτη και τον ίδιο. Εργάζεται  ως μουσικός από 15 χρονών. Συνεργάστηκε σε συναυλίες και νυχτερινά κέντρα με τους Γρηγόρη Μπιθικώτση, Πόλυ Πάνου, Βίκυ Μοσχολιού, Μαίρη Μαράντη, Λιζέτα Νικολάου, Γιάννη Ντουνιά, Γιάννη Μωραΐτη κ.ά.

Αρθρογράφησε σε πολλά περιοδικά και κυρίως στο Μετρονόμο στη στήλη «Πίσω από τα όργανα” από το 2000. Το 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο του “Οκτώ Λαϊκά Πορτρέτα” από το περιοδικό “Λαϊκό Τραγούδι” και το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο “Λαϊκά Πορτρέτα” από το περιοδικό Μετρονόμος.