Διονύσης Φαρμάκης – Ahimsa (νέο album)

Ahimsa : Όχι βία.
 
Σε βίαιους, σκοτεινούς και συνάμα χαλεπούς καιρούς, μέσα σε πλαίσια ανασφάλειας και τρομοκρατίας, κάποιοι τρελοί γράφουμε και δημιουργούμε.
Στους μήνες της καραντίνας λοιπόν, λίγο πριν και λίγο μετά, υλοποιήθηκε το project.
 
Έπρεπε να κάνω ένα ταξίδι βαθιά μέσα μου και να θυμηθώ ποιος είμαι, που ξεκίνησα και που θέλω να πάω στο διάστημα αυτό που λέγεται ζωή. Δεν έχει να κάνει με τη μουσική, μη ξεγελαστείς.
 
Το τέταρτο album περιέχει εφτά τραγούδια τα οποία συνδέονται τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά από το πρώτο ως το τελευταίο. Πραγματεύεται το μέσα μου σε σχέση με το πώς χρόνια τώρα και πριν από τη γενιά μου, μισάνθρωποι σε πόστα σημαντικά μας έχουν στην απέξω, στην εκμετάλλευση και στην ανυπαρξία… αλλά δε πραγματεύεται μόνο αυτό.
 
Μέσα υπάρχουν δύο τραγούδια του παππού μου Αντώνη Ράλλη, τα οποία είχα την τύχη να τα βρω και να τα πειράξω.
 
Η Μαρία Κιούση επιμελήθηκε το artwork και για κάθε ένα τραγούδι ζωγράφισε ένα σκίτσο. Τα σκίτσα επίσης συνδέονται μεταξύ τους. Θερμή παράκληση και παρότρυνση, όποιος το προμηθευτεί ας ακούσει τα τραγούδια με σειρά διαβάζοντας τους στίχους και βλέποντας παράλληλα τα σκίτσα της Μαρίας. Έτσι μόνο θα ταξιδέψει σε αυτό τον κόσμο που σκιαγραφήσαμε.
 
Πολλές μυστικές ιστορίες μέσα στα τραγούδια που κάποιοι τις γνωρίζετε και άλλοι δε χρειάζεται καν να τις μάθετε. Θα χτυπήσει εκεί που πρέπει όταν χρειαστεί, χωρίς βία. Πάντα έτσι γίνεται με τα τραγούδια που έχουν προσωπικό στίγμα.
 
 
Ευχαριστώ από καρδιάς τους συμμετέχοντες και όχι μόνο:
Σάκης Αποστολόπουλος
Μαρία Κιούση
Θοδωρής Καλαϊτζίδης
Θεοδόσης Κουτρουλής
Δημήτρης Μικρού
Δημήτρης Παπαδημητρίου
Πάνος Ρήλλος
Κώστας Ζάμπος
 
Ο Διονύσης Φαρμάκης έχει στο ενεργητικό του 4 album και 2 singles.
 
Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Σαράντης Αλιβιζάτος, οι Active Member, ο Μιχάλης Κακέπης, ο Λήτης, η Λάτζα κ.α.

Διατηρεί ένα προσωπικό studio ηχογραφήσεων στον Πειραιά, την λεγόμενη Καβάτζα, όπου εκεί ηχογραφεί ένα μεγάλο μέρος από τις δισκογραφικές του δουλειές.