Ο Βασίλης Λέκκας τραγουδάει Μιχάλη Κουμπιό (νέος δίσκος)

Μιχάλης Κουμπιός, Βασίλης Λέκκας – Ο Βασίλης Λέκκας τραγουδάει Μιχάλη Κουμπιό
VASILIS LEKKAS SINGS MIHALIS KOUMBIOS

Η δισκογραφική δουλειά της χρονιάς είναι εδώ και κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την FM Records. Ο αγαπημένος και μοναδικός ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας, σε αυτή τη νέα δουλειά, συνεργάζεται με τον συνθέτη Μιχάλη Κουμπιό σε 7 νέα τραγούδια. Ο Βασίλης Λέκκας ερμηνεύει τα τραγούδια του Μιχάλη Κουμπιού δημιουργώντας ατόφια συγκίνηση.

Όλα ξεκίνησαν στις 2 Απριλίου 1980, με τον Βασίλη Λέκκα να τραγουδά υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, σε απευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Την ημέρα εκείνη, ο Μιχάλης Κουμπιός, ανήσυχος έφηβος, παρακολούθησε τη συναυλία ως θεατής. Γνωρίστηκε με τον Βασίλη Λέκκα και στην πορεία έγιναν φίλοι. Τόσο ο Βασίλης Λέκκας όσο και ο Μιχάλης Κουμπιός σηματοδοτούν σήμερα με την παρουσία τους ένα καλλιτεχνικό κάδρο ξεχωριστού ήθους και ύφους. Ο Βασίλης Λέκκας είναι γνωστός και πολυαγαπημένος από το κοινό για την μοναδική έκφραση που προσδίδει στις ερμηνείες του. Πρωτοεμφανίστηκε στο μουσικό χώρο τραγουδώντας στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι “Η εποχή της Μελισσάνθης”. Από τότε συνεργάστηκε με το συνθέτη σε δίσκους, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Εκτός από τις συναυλίες και τις συμμετοχές του σε πολλούς δίσκους συνεργάστηκε και με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, με την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και με την ορχήστρα της ΕΡΤ3 ως σολίστ. Ακόμα έχει συμπράξει με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Έχει συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Ηλία Ανδριόπουλο, αλλά και με νεώτερους μουσικούς όπως τους Γιάννη Σπάθα, Χάρη Παπαδόπουλο, Γιώργο Τρανταλίδη, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή κλπ. Αυτά είναι λίγα μόνο από τα εγχειρήματα του Βασίλη Λέκκα μέσα στα χρόνια.
Ο Μιχάλης Κουμπιός είναι ένας από τους σημαντικότερους «μαστόρους» της οργανικής μουσικής στη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια. Με διεθνή αναγνώριση μάλιστα, αφού κομμάτια του, όπως η «Αστραδενή» έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές με ethnic μουσική που κυκλοφόρησαν στο εξωτερικό από ξένες εταιρείες, όπως η περίφημη συλλογή «Buddha bar». Όλα αυτά βέβαια, έχοντας το άλλο του «πόδι» στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι, με
συνεργασίες με πολλούς διακεκριμένους στιχουργούς και ερμηνευτές.

Ακούστε τώρα τον ψηφιακό δίσκο στη σελίδα της FM RECORDS αλλά και σε όλα τα
ψηφιακά δισκοπωλεία και streaming services.

FM RECORDS: https://fmrecords.net/michalis-koumbios-vasilis-lekkas-vasilis-lekkas-singsmichalis-
koumbios/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=NgtYDhCg0t0
SPOTIFY: https://open.spotify.com/album/0N8CsouzjeXdrcCB9MlQfr