Περικλής Κουρκουμέλης – Τα όνειρα στον κήπο (νέος δίσκος)

«Τα όνειρα στον κήπο» κυκλοφορούν από το Ogdoo Music Group και από σήμερα Τετάρτη 24 Οκτωβρίου βρίσκονται στις προθήκες των δισκοπωλείων.

Ο Περικλής Κουρκουμέλης είναι ένας τραγουδοποιός που σταχυολογεί και αφηγείται με απολαυστικό τρόπο, εύθυμες αλλά και συγκινητικές ιστορίες της πόλης συνδυασμένες ταιριαστά με προσωπικά του βιώματα.

Οι ακαδημαϊκές του σπουδές έχουν συνδυαστεί επιτυχημένα με τις μουσικές και αποτελούν πολύτιμο εφόδιο για τη δημιουργική του πορεία. 

Είναι απόφοιτος του τμήματος φυσικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης έχει παρακολουθήσει το Μaster Laser Science and Biomolecular Photonis στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.

Η ενασχόληση με το κλασικό πιάνο έχει ξεκινήσει από 8 ετών και επιπρόσθετα έχει παρακολουθήσει μαθήματα τζαζ πιάνου αρμονίας και ενορχήστρωσης.

«Τα όνειρα στον κήπο» είναι σίγουρα ένας δίσκος που φέρει τη σφραγίδα του δημιουργού του. Εμφανείς είναι οι επιρροές του από τη τζαζ και τη σκηνή του swing.

Ο Περικλής Κουρκουμέλης διαθέτει έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο να δημιουργεί ευφάνταστους στίχους με απροσδόκητες ρίμες και να επινοεί τους ήρωές του με τον τρόπο ενός σεναριογράφου του κινηματογράφου.

Τα τραγούδια κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι αφορμές για σενάρια ταινιών μικρού μήκους καθώς δημιουργούν έντονες εικόνες στους ακροατές τους και τους καλούν να τις εμπλουτίσουν με τη δημιουργική τους φαντασία.

«Τα «Όνειρα στον κήπο» είναι ένας δίσκος που ακούγεται δυνατά, με έντονες χορευτικές στιγμές αλλά και λυρικές μπαλάντες να συνυπάρχουν αρμονικά, δίνοντας στο album ένα χαρακτήρα δημιουργικής πληρότητας.
Ο Περικλής Κουρκουμέλης είναι εκτός των άλλων εξαιρετικός ερμηνευτής που αποδίδει τα τραγούδια του με ζωντάνια και σπάνια αίσθηση του ρυθμού με το μοναδικό τρόπο του δημιουργού. 

Στο δίσκο συμμετέχουν ερμηνεύοντας έξοχα ο Δώρος Δημοσθένους («Μια φυλή» – «Οι παππούδες»- «Στου χρόνου τις στοές») και η Χριστίνα Άρτεμις Παππά των Crime Swing Investigation («Ο φόβος του Σαββάτου» – «Τα όνειρα στον κήπο»).

Οι μουσικοί που έχουν καταθέσει το ταλέντο τους στη δημιουργία του δίσκου είναι:

Τρομπέτα: Βαγγέλης Κατσαρέλης, Νίκος Σακελαράκης
Τρομπόνι: Άγγελος Τζαμαρίας
Τενόρο Σαξόφωνο , Κλαρινέτο: Δημήτρης Καραγιάννης
Άλτο, Βαρύτονο Σαξόφωνο: Κώστας Καραγιάννης
Άλτο Σαξόφωνο: Χάρης Αθανασόπουλος
Βιολί, Βιόλα: Νίκος Καραγιάννης
Βιολοντσέλο: Λήδα Καραγιάννη
Κρουστά: Νίκος Νταρίλας
Κρουστά: Luis Enrique Bu Pascual (Kiki)
Ηλεκτρικό Μπάσο: Joel Soto
Κοντραμπάσο: Κώστας Πατσιότης, Κώστας Κλάγκος
Ακουστική Κιθάρα: Αντώνης Αρφάνης
Ντραμς: Χρήστος Κωνσταντινίδης
Ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Καλαμαράς
Πιάνο: Κωνσταντίνος Γιαξόγλου
Ενορχηστρώσεις: Κώστας Καραγιάννης, Περικλής Κουρκουμέλης

Ο δίσκος «Τα όνειρα στον κήπο» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες: 

 Κατεβάστε το από το iTunes
 Κατεβάστε το από το Google Store
 Κατεβάστε το από το Amazon
 Ακούστε το από το Spotify
 Ακούστε το από το  Deezer

Καλή Ακρόαση

Κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group

Αθήνα, Οκτώβριος 2018