Πτέρυγα 3 – Ιστορίες από την Τρίτη Πτέρυγα (νέο EP)

Οι ΠΤΕΡΥΓΑ 3 δημιουργήθηκαν το 2016 και ξεκίνησαν τις πρόβες τους σε ένα παγωμένο κοντέινερ σε κάποιο παράδρομο της Αττικής Οδού. Μουσικά, βαδίζουν σε σκοτεινά και ατμοσφαιρικά μονοπάτια, ενώ δεν λείπουν τα ψυχεδελικά στοιχεία στις συνθέσεις τους.

Το 2018 παρουσίασαν ένα πρώτο δείγμα της δουλειάς τους στο Underground Studio ανοίγοντας το συγκρότημα Sala Niva. Συνέχισαν να πειραματίζονται με τον ήχο τους και να κάνουν live εμφανίσεις σε πλατείες και στο Μουσικό Στέκι Ιλίου.

Το 2019 κατασταλάζουν σε ήχο, ύφος και πρόσωπα. Η σύνθεση κλειδώνει με τους : Λευτέρη Βουτσά στα τύμπανα, Δημήτρη Μακρέα στα πλήκτρα, Νίκο Τζίμα στο μπάσο και τα φωνητικά, Γιάννη Μαλεβίτη στην κιθάρα και Βαγγέλη Τσίμο στη φωνή.

Το Φλεβάρη του 2020 παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Cabaret Voltaire παρέα με το συγκρότημα Βίδες και στο τέλος του ίδιου μήνα κυκλοφορούν δωρεάν στο διαδίκτυο το πρώτο τους EP, με τίτλο Ιστορίες Από Την Τρίτη Πτέρυγα. Σε αυτό περιλαμβάνονται δύο μελοποιημένα ποιήματα˙ Η Μοναξιά της Κατερίνας Γώγου και οι Θάνατοι του Κώστα Καρυωτάκη, ενώ τα υπόλοιπα τρία κομμάτια Δειλοί Αυτόχειρες, Παραβολή Σε Σύγχυση Ελάσσονα και Παράξενη Τρέλλα είναι σε στίχους του Βαγγέλη Τσίμου.

Link για το EP στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=yd8n0ky_PPA&t=8s

Το Μάρτιο του 2020 κυκλοφορούν το πρώτο τους video clip για το κομμάτι Παραβολή Σε Σύγχυση Ελάσσονα (https://www.youtube.com/watch?v=7q1ATcLZnH8), ενώ παράλληλα δουλεύουν τον πρώτο τους δίσκο.

Facebook Page: https://www.facebook.com/Pteryga3
Bandcamp Page: https://pteryga3.bandcamp.com/
YouTube Channel Link: https://www.youtube.com/channel/UCksJxiZoQupL1oCzTYVxU9A?view_as=subscriber