Φώτης Σιώτας – Δύο λάθη (νέος δίσκος)

ΦΩΤΗΣ ΣΙΩΤΑΣ

ΔΥΟ ΛΑΘΗ
Σε στίχους του Θοδωρή Γκόνη

Κυκλοφορεί από την United We Fly

Λίγο πριν την εκπνοή του χειμώνα, ο τραγουδοποιός και μουσικός Φώτης Σιώτας προαναγγέλλει την άνοιξη με την κυκλοφορία του δεύτερου προσωπικού του δίσκου με τίτλο “Δύο Λάθη”. Μέσα από τα δώδεκα τραγούδια του δίσκου ο Φώτης Σιώτας παρουσιάζει μια φρέσκια πρόταση για τον σύγχρονο λαϊκό και έντεχνο ήχο ενώ συνεχίζει την συνεργασία του με τον στιχουργό Θοδωρή Γκόνη με τον οποίο συνεργάστηκαν στα “Δεύτερα”.

‘Οπως λέει ο ίδιος ο Φώτης:
“Τα «Δύο Λάθη» είναι ο δεύτερος κύκλος τραγουδιών που φτιάξαμε με τον Θοδωρή Γκόνη μετά τα «Δεύτερα». Οι μαγικές ιδιότητες του αριθμού «2» μας έχουν κυριεύσει. Πολύτιμα τα δώρα του Θοδωρή, χωρίς τις ιστορίες του δεν θα υπήρχαν αυτά τα τραγούδια. Πολύτιμη και η συντροφιά των φίλων και συνεργατών μου. Προσέφεραν απλόχερα τις στιγμές τους και τους «κόσμους» που φτιάχνει ο καθένας από αυτούς τους σπουδαίους μουσικούς για να φτιάξουμε το σπίτι των τραγουδιών έτσι όπως το φανταστήκαμε.”

Ο στιχουργός Θοδωρής Γκόνης μιλάει για το πλεονέκτημα της οδοιπορίας:
Τα λόγια για τα τραγούδια αυτά φτιάχτηκαν περπατώντας σχεδόν τους ίδιους δρόμους με τα “Δεύτερα” -ίσως να προχώρησα λίγο βαθύτερα αυτή τη φορά γιατί με εγκάρδιωνε η κοινή μας επιθυμία με το Φώτη Σιώτα να συνεχίσουμε και τον ευχαριστώ πολύ.

Τα λόγια αυτά είναι ό,τι άκουγα, ό,τι έβλεπα, ό,τι καταλάβαινα ζωντανό να περπατά δίπλα μου, ό,τι έμενε στη μνήμη μου, ό,τι κρατούσα στα χείλη μου – γιατί φοβάμαι πως ίσως η γραφή να είναι εχθρική με το τραγούδι – για να το πω, να το υπαγορεύσω αργότερα στον Φώτη και να συνεχίσει αυτός από εκεί και πέρα το δικό του “το λαθος” και έτσι φτάσαμε στα “Δύο Λάθη”.

Άμεσο, ειλικρινές, εξομολογητικό και με σωστές δόσεις γλυκόπικρου χιούμορ το νέο album του Φώτη Σιώτα “Δύο Λάθη” κυκλοφορεί! Βρείτε το σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και το e-shop της United We Fly.

Καλή ακρόαση!

Δείτε το Official Music Video | Φώτης Σιώτας – Δύο Λάθη

ΣΤΙΧΟΙ

ΔΥΟ ΛΑΘΗ

Ετοιμάζω δύο λάθη
Τα χρειάζομαι
Δεν μπορώ να σ΄ απαντήσω
Τώρα, βιάζομαι
Θέλουνε κι αυτά το χρόνο
Τη φροντίδα τους
Έχουνε τα μυστικά τους
Την πατρίδα τους
Έχουν ρίζες έχουν φύλλα
Το χαντάκι τους
Θέλουνε κι αυτά το χάδι
Το νεράκι τους
Ετοιμάζω δύο λάθη
Τα χρειάζομαι
Δεν μπορώ να σ΄ απαντήσω
Τώρα, βιάζομαι

 

INFO

Φώτης Σιώτας

“ΔΥΟ ΛΑΘΗ”

Credits
Φώτης Σιώτας – Δύο Λάθη
από τον ομώνυμο δίσκο σε στίχους Θοδωρή Γκόνη

Σκηνοθεσία — Κωνσταντίνος Ζηργάνος Καζολέας
Μουσική — Φώτης Σιώτας
Στίχοι — Θοδωρής Γκόνης

Φώτης Σιώτας — βιολί, βιόλα, κλασική κιθάρα, φωνή
Κλέων Αντώνιου — ηλεκτρική κιθάρα
Δημήτρης Τσεκούρας — κοντραμπάσο
Γιάννης Αγγελόπουλος — τύμπανα
Ηρώ Μπέζου — φωνητικά
Μαρία Χάνου — φωνητικά
Δέσποινα Σπανού — φωνητικά