Rebellion Connexion @ Μεθοδία 15.05.2015 (Live Review) by Σταυρούλα


Την Παρασκευή 15 Μαΐου η βραδιά μας επρόκειτο να είναι special μιας και το πρόγραμμά μας περιείχε την παρουσίαση του νέου δίσκου των Rebellion Connexion με τίτλο MANIFESTO που κυκλοφόρησε την Πρωτομαγιά. Η παρουσίαση του δίσκου λοιπόν έλαβε χώρα στη μουσική σκηνή Μεθοδία (Κωνσταντινουπόλεως 113 & Αγίου Όρους 15, Αθήνα) με την μικρή ζημία των 6 ευρώ που περιλάμβανε μπύρα.

Το Μεθοδία ήταν ένα μαγαζί με μεγάλο και άνετο stage, ο ήχος ήταν σχετικά καλός και το προσωπικό αρκετά εξυπηρετικό. Υπήρχε χώρος για το κοινό που προτιμούσε να είναι όρθιο κατά τη διάρκεια του live αλλά και τραπέζια για τα οποία δεν χρειαζόταν να έχεις κάνει κράτηση. Βέβαια εδώ, έρχεται ένα μειονέκτημα του μαγαζιού. Τα τραπέζια ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους με αποτέλεσμα να είναι στενάχωρα και να μη μπορείς να κινηθείς εύκολα ή να σηκωθείς.

Πήραμε τελικά θέση κοντά στη σκηνή και το live ξεκίνησε κατά τις 22:30 με το open act της βραδιάς τους Φρανκ και Drugitize. Επίσης στο stage βρισκόταν, στο πλευρό του Drugitize, ο Crash Override των Rebellion Connexion. Όταν ανέβηκαν στη σκηνή επί τόπου κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού το οποίο πλησίασε πολύ κοντά και οι περισσότεροι ήταν όρθιοι αντί να κάθονται στα τραπέζια. Η θεματολογία των κομματιών ήταν κυρίως πολιτική με στίχους επίκαιρους, ορθούς που σχολίαζαν την πολιτική επικαιρότητα, κατακρίνοντας πρόσωπα από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο. Επιπροσθέτως,  να αναφέρουμε ότι προς το τέλος της εμφάνισής τους ερμήνευσαν ένα καινούριο κομμάτι τους με τον τίτλο «Κατσαρίδες» που θα κυκλοφορήσει σε ένα μήνα ως promo του δίσκου που ετοιμάζουν.

Η ώρα τώρα περίπου 23:00 και το open act τελειώνει την εμφάνισή του και παραχωρεί το stage στους Rebellion Connexion οι οποίοι αναλαμβάνουν τα ηνία χωρίς καθυστέρηση στην αλλαγή. Φανερός ήταν ο ενθουσιασμός του κοινού μόλις τους είδαν επί σκηνής οι οποίοι ήρθαν ακόμα πιο κοντά στο stage. Το κλίμα ήταν πολύ ζεστό και το Μεθοδία πήρε φωτιά από τη δυναμική παρουσία των Rebellion Connexion και τις φωνές του κοινού. Μάλιστα, ήταν στιγμές που οι άνθρωποι στο κοινό παθιάζονταν τόσο πολύ που σπρώχνονταν και σχεδόν γινόντουσαν ένα με το συγκρότημα.

Ο νέος δίσκος τους MANIFESTO, όπως και οι προηγούμενοι, έχει πολιτικό χαρακτήρα, στίχους με νόημα και πάνω από όλα επίκαιρους με θεματολογία που μας αφορά όλους. Περιλαμβάνει 13+1 τραγούδια, τα οποία θα κριθούν από την ιστορία που θα γράψουν οι νικητές, όπως άλλωστε γίνεται πάντα. Αυτό που ξεχώρισα και κέρδισε μεγάλο χειροκρότημα και από το κοινό ήταν το τραγούδι του Αντάρτη. Το συγκεκριμένο κομμάτι πραγματικά με άγγιξε. Περιείχε αφήγηση από τους Κώστα Καζάκο και Λίλα Καφαντάρη και σίγουρα, όπως άγγιξε εμένα, μπορεί να αγγίξει πολύ κόσμο ακόμα και δώσει δύναμη στο λαό. Είναι ένας δίσκος που μπορεί να μάθει στο λαό να μη σκύβει το κεφάλι και να τον κάνει να ξεσηκωθεί.

Στο live υπήρχαν και οι στιγμές των guests με τον Σφάλμα και τον Γιώργο Μαυρούλη αργότερα να παθιάζουν ακόμα περισσότερο το κοινό.

Κάπως έτσι λοιπόν κύλισε η βραδιά στο Μεθοδία με τα δύο συγκροτήματα και τους guests τους να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα των Rebellion Connexion:

«Είμαστε αυτοί που δεν θα χωρέσουν στα αστικά ΜΜΕ, είμαστε αυτοί που δεν προσπαθήσανε καν να τα κατανοήσουν ή να τα προσεγγίσουν, οι ίδιοι άνθρωποι που χρόνια τώρα υπηρετούν ένα hiphop ταξικά προσδιορισμένο και κατά συνέπεια ενήλικο και επικίνδυνο».

Για το κλείσιμο του συγκεκριμένου review θα σας αφήσω με μερικούς στίχους από τα κομμάτια που ακούστηκαν στο live της Παρασκευής καθώς και με μία φράση που τα συνοδεύει στο youtube:

 

«Αυτοί που είπανε πως χάθηκαν πεθαίνοντας ανάξια, επέστρεψαν και βάζουν φωτιά στα προάστια».

«Υπομονή – πού θα πάει – θα ζήσουμε ελεύθεροι».

«Δεν μπορούν να μας νικήσουν γιατί ο αγώνας μα είναι δίκαιος».

«Τραγούδια με το χρώμα που μισούνε».

«Το χιπχοπ από την αρχή ήταν αντιφασιστικό».

«Θρησκεία ήταν πάντοτε του λαού το όπιο».

 

Οι Rebellion Connexion:

  • Retro
  • Afaza
  • Ογδόντα4
  • Crash Override

Κατεβάστε το MANIFESTO δωρεάν:  http://manifestothelabel.com/

Rebellion Connexion στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Rebellion-Connection-Official/113389955347083?fref=ts

Rebellion Connexion στο twitter: https://twitter.com/RebellionCon

Rebellion Connexion στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCpOORE9j14SzGrYMeqm24Tg

 

Για τον Octava Radio,

Σταυρούλα Μιχαλά (Dream On)